Vill du att vi ringer upp dig?

Lämna gärna din information så återkommer vi för att diskutera hur vi kan hjälpa dig.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tips för att välja textil för skyltning inomhus

2023-11-15

När du väljer textil för skyltning inomhus är det viktigt att tänka på flera faktorer för att säkerställa att dina behov uppfylls och ger det önskade visuella intrycket. Här är några viktiga överväganden att ta med i beaktande:

1. Syfte och budskap: Först och främst måste du klargöra syftet med din skylt och det budskap du vill kommunicera. Ska skylten vara informativ, reklam, dekorativ eller ha någon annan funktion? Detta kommer att påverka ditt val av textil och design.

2. Kundupplevelse: Dofter är en kraftfull och komplex del av vårt sinnessystem som kan påverka våra känslor, minnen och beteenden på djupgående sätt. Luktsinnet har utvecklats genom evolutionen för att hjälpa oss avgöra om det vi äter, inandas eller närmar oss är säkert eller farligt. Det kan snabbt reagera på farliga kemikalier eller ämnen i miljön och varna oss. Rätt doft i en butiksmiljö kan omedvetet få konsumenter att spendera mer tid i butiken eller uppmuntra till spontana köp. Tänk på att till skillnad från vattenbaserade bläck som används för sublimering och latextryck, har UV-bläck en mycket stark lukt. Läs mer HÄR om hur dofter påverkar vårt köpbeteende >

3. Placering: Var kommer skylten att placeras? Tänk på belysning, omgivande temperatur, luftfuktighet och andra faktorer som kan påverka textilens hållbarhet och utseende.

4. Materialval: Välj rätt textilmaterial baserat på dina behov. Det finns olika typer av textilier, var och en med sina egna egenskaper. Till exempel är Polyester slitstarkt och enkelt att rengöra, Satinette ger ett lyxigt glansigt utseende medan Blockout material stänger ut ljuset. Ladda ned info om olika material HÄR >

5. Ljudmiljö: När ljudvågor träffar hårda ytor som glas, betong eller metall, kan de reflekteras och skapa en ökad ljudnivå i butiken. Detta kan vara störande och obehagligt för både personal och kunder. Genom att integrera textilier i din inredning kan du absorbera och dämpa ljud, vilket resulterar i en lugnare och mer avslappnad shoppingupplevelse. Förutom att förbättra ljudmiljön används textilier för att skapa visuell attraktion och locka kunder. Genom att välja färger och mönster med ditt budskap som passar din butiks estetik kan du skapa en lockande och inbjudande atmosfär.

6. Färg och utskriftskvalitet: När din design innehåller färgade och detaljerade element måste du tänka på utskriftskvaliteten och färgbeständigheten hos textilier. Vissa textilier är bättre lämpade för högupplösta utskrifter än andra. Exempelvis är bildkvalitén på Satinette enastående och gör varje detalj levande.

7. Montering och upphängning: Tänk på hur du kommer att montera och hänga upp skylten. Sömnaden och fästningsanordningarna är detaljer som påverkar hur snyggt slutresultatet blir.

8. Brandsäkerhet: Om din skylt kommer att placeras i en inomhusmiljö där brandsäkerhet är en oro, måste du använda textilier som uppfyller de relevanta brandsäkerhetsstandarderna.

9. Underlag för tryck: En hög upplösning på bilder och underlag med vektoriserade texter är viktiga faktorer att ta hänsyn till, speciellt när man ser på slutprodukten på nära håll. Mer avstånd är lite mer förlåtande. Grafisk guide HÄR >.

10. Varumärkesidentitet: Textilvalet bör också reflektera ditt företags eller organisationens varumärkesidentitet. Färger, mönster och material bör harmonisera med din varumärkesidentitet och visuella riktlinjer.

Skyltning inomhus ,sk. visual merchandising syftar till att skapa en estetiskt tilltalande butiksmiljö som inte bara lockar kunder men också hjälper till att guida dem genom butiken, driva din försäljning och förstärka ditt varumärke. Personalisering och interaktiva shoppingupplevelser är viktiga affärsdrivare i de flesta detaljhandelsmiljöer för att skapa värde och kundnöjdhet vilket ökar intäkter. Från dina skyltfönster, dina butikslokaler till provrummen – möjligheterna att förbättra utseendet och känslan i din butik är oändliga.

Känner du dig inspirerad och vill veta mer? Kontakta vårt team av experter på 08-120 88 900 eller mejla till info@faberexposize.se.