Vill du att vi ringer upp dig?

Lämna gärna din information så återkommer vi för att diskutera hur vi kan hjälpa dig.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Ett mer hållbart val?

2023-10-12

🌿 Det finns även material som har mindre påverkan på miljön. Fråga efter textilier som har certifieringar. Dessa certifieringar garanterar att materialen har tillverkats med hänsyn till miljön och människors hälsa. Fairlyn® är ett exempel på ett miljövänligare materialval. Läs mer om Fairlyn® >

🌿 När du trycker ditt budskap på textilen, använd miljövänligare tryckmetoder och vattenbaserade färger.

🌿 Designa skyltningen så att den är tidlös och hållbar över tid. Genom att undvika kortlivade trender och kampanjer kan du minska behovet av att byta ut skyltningen ofta.

🌿 Om det är möjligt, överväg att använda skyltning där du kan ändra på budskapet genom att bara trycka upp vepan, istället för att byta ut hela skylten/hårdvaran.

🌿 Tänk på hur din skyltning i textil kan återanvändas när den inte längre behövs. När du kasserar ditt förbrukade skyltningsmaterial så förbränns det i Sverige, dvs upptas i processen ”Avfall till energi”. Det innebär att olika typer av avfallsmaterial omvandlas till användbar energi, vanligtvis elektricitet och/eller värme. Denna process syftar till att både minska mängden avfall som hamnar på soptippar och generera förnybar energi. Man avlägsnar farliga ämnen och gaser, men CO2 släppet kvarstår. Bra att vara medveten om det.

Textilram med vepa i Fairlyn® R-PET Jetbanner belyst med spotlights. Läs mer om detta kundcase här >

Det är viktigt att komma ihåg att hållbarhet handlar om alla steg, små och stora, i rätt riktning och att varje val räknas. Genom att göra medvetna och hållbara val kan du bidra till att minska din miljöpåverkan och stödja en mer hållbar framtid. Mer information om hur vi hanterar hållbarhet här >

 


Vill du veta vilka certifieringar och miljövänligare val vi kan erbjuda? Kontakta vårt team av experter på 08-120 88 900 eller mejla till info@faberexposize.se.