Vill du att vi ringer upp dig?

Lämna gärna din information så återkommer vi för att diskutera hur vi kan hjälpa dig.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Faber Flags, stolt leverantör av Volvo Ocean Race 2014-2015

2015-09-04

Vi är mycket stolta över att ha varit en betydande leverantör till VOLVO OCEAN RACE ORGANISATION för att klä den 12: e upplagan av jorden-runt kappseglingen Volvo Ocean Race. Denna världsomfattande tävling startade i oktober 2014 i Spanien och avslutades i juni 2015 i Göteborg, Sverige. Efter 38,739 nautiska mil av havskappsegling, tog Abu Dhabi Ocean Racing hem segern.

Faber Flags tillverkade och levererade brandingmaterial som användes i alla värdhamnar världen över. Våra tryck- och materialspecifikationer användes i den officiella ”Port Branding”-manualen och vi förberedde och levererade speciella provuppsättningar till alla hamnar som en referens för lokala tillverkare att följa.

Projektet krävde en förberedelse av två uppsättningar av brandingmaterial som transporterades i två olika riktningar över hela världen i speciella containrar. Vår utmaning var att producera stora volymer med snabb leverans och att utveckla utrymmesbesparande och återanvändbara förpackningar för transport.

Den andra delen av projektet var att i sista stund leverera uppdaterat brandingmaterial till hamnarna. Produktion och leverans skulle ske bara några dagar innan tävlingsbåtarnas ankomst till värdhamnarna någonstans i världen. Den största utmaningen var att erbjuda extrem flexibilitet och ett professionellt logistiksystem.

En tredje del var vår rådgivande roll i hur man klär specifika konstruktioner med brandingmaterial som används i tävlingsbyn, och då krävs kreativitet och en djup kunskap om material och produkter.

Vi levererade bl a:

  • flaggor
  • standardbanderoller
  • vepor
  • staketbanderoller
  • storformatsvepor
  • vepor och backdrops för presskonferensscenen

VolvoOceanRace2015-162VolvoOceanRace2015-185untitled-7VolvoOceanRace2015-67