Vill du att vi ringer upp dig?

Lämna gärna din information så återkommer vi för att diskutera hur vi kan hjälpa dig.

Faber Flags, stolt leverantör av Volvo Ocean Race 2014-2015

2015-09-04

Vi är mycket stolta över att ha varit en betydande leverantör till VOLVO OCEAN RACE ORGANISATION för att klä den 12: e upplagan av jorden-runt kappseglingen Volvo Ocean Race. Denna världsomfattande tävling startade i oktober 2014 i Spanien och avslutades i juni 2015 i Göteborg, Sverige. Efter 38,739 nautiska mil av havskappsegling, tog Abu Dhabi Ocean Racing hem segern.

Faber Flags tillverkade och levererade brandingmaterial som användes i alla värdhamnar världen över. Våra tryck- och materialspecifikationer användes i den officiella ”Port Branding”-manualen och vi förberedde och levererade speciella provuppsättningar till alla hamnar som en referens för lokala tillverkare att följa.

Projektet krävde en förberedelse av två uppsättningar av brandingmaterial som transporterades i två olika riktningar över hela världen i speciella containrar. Vår utmaning var att producera stora volymer med snabb leverans och att utveckla utrymmesbesparande och återanvändbara förpackningar för transport.

Den andra delen av projektet var att i sista stund leverera uppdaterat brandingmaterial till hamnarna. Produktion och leverans skulle ske bara några dagar innan tävlingsbåtarnas ankomst till värdhamnarna någonstans i världen. Den största utmaningen var att erbjuda extrem flexibilitet och ett professionellt logistiksystem.

En tredje del var vår rådgivande roll i hur man klär specifika konstruktioner med brandingmaterial som används i tävlingsbyn, och då krävs kreativitet och en djup kunskap om material och produkter.

Vi levererade bl a:

  • flaggor
  • standardbanderoller
  • vepor
  • staketbanderoller
  • storformatsvepor
  • vepor och backdrops för presskonferensscenen

VolvoOceanRace2015-162VolvoOceanRace2015-185untitled-7VolvoOceanRace2015-67