Vill du att vi ringer upp dig?

Lämna gärna din information så återkommer vi för att diskutera hur vi kan hjälpa dig.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
HOME 9 VÅR SYN PÅ PVC

VÅR SYN PÅ PVC

På grund av de låga tryck- och materialkostnaderna är PVC idag det främsta valet för fasadvepor inom skyltindustrin, men få är medvetna om de negativa effekterna som PVC och vissa av dess trycktekniker orsakar.

Bekymren kring PVC-material i allmänhet har ökat till en sådan hög nivå att EU publicerade en rapport om dess påverkan 2022. Man överväger att helt fasa ut PVC. Mer information HÄR >.

De billigaste tryckteknikerna som tillämpas för PVC är också de smutsigaste. Speciellt solventbaserade men även UV-bläck innehåller farliga ämnen. Ofta har de en stark lukt som påverkar arbetsmiljön och kan avge giftiga ångor.

En enkel tumregel för PVC är: Ju lägre inköpspris, desto större påverkan på hälsa och miljö!

Det finns en del PVC-material tillgängliga som innehåller färre föroreningar. Det finns även ECO-märkta UV-bläck, men de innehåller fortfarande farliga komponenter. Däremot kan vi rekommendera HP Latex-bläck som inte innehåller skadliga ämnen alls.

Dessa miljövänligare produkter är dock mycket dyrare. Utmaningen förblir fortfarande att skilja ur de bättre materialen från de odugliga eftersom skillnaderna ofta är svåra att upptäcka. En billigt tillverkad produkt kan säljas till ett högt pris.

Om du vill vara säker på att PVC-materialet du valt är av bra ursprung så är det viktigt att veta vem som är tillverkare och vilka material och typ färger som använts vid framtagning av just din produkt.

Den bästa lösningen är att beställa ett material som är helt fritt från PVC och tryckt med vattenbaserade sublimerings- eller latexfärger från en känd och pålitlig leverantör.

Vi har aldrig varit övertygade om att PVC skulle vara ett hållbart alternativ för skyltindustrin. Därav har ett av våra fokusområden varit att utveckla alternativ. Redan år 2014 introducerade vi Fairlyn® Mesh, ett PVC-fritt material som inte innehåller farliga ämnen (som PVC-material och applicerade färger kan innehålla). Samtidigt förbättrar vi budskapets värde genom att Fairlyn® Mesh trycks upp med vattenbaserade bläck vilket resulterar i fantastiskt tryckresultat, färgerna blir starkare och djupare.

Senaste åren har nya material utvecklats, inklusive material som ersätter fossilbaserad polyester med återvunnen polyester (R-PET). Under våren 2023 kommer vi även att lansera vår senaste utveckling, Fairlyn® Mesh i R-PET.

Med våra egna produktionsanläggningar har vi 100% kontroll över vår leveranskedja. Vi kan garantera transparens för de material och tekniker som används inom produktionen, liksom de sociala ansvaret vi tar för alla som arbetar på våra anläggningar. Vi har även möjligheten att aktivt arbeta med att minska vårt CO2-avtryck, vilket har blivit en nyckelkomponent i vår plan för en hållbar tillväxt.

Vi har också flera certifikat tillgängliga inom vår organisation och på våra material (ISO, OekoTex etc) och har genomgått omfattande granskningar som kvalificerar oss att arbeta med världens största och mest krävande varumärken.

Är du intresserad i vårt sortiment av mer miljövänliga och ansvarsfulla produkter? Besök gärna vår webbplats www.faberexposize.se. Om du hellre vill spara ett dokument, ladda ned PDF för våra miljövänliga material.

Våra experter hjälper dig gärna om du har fler frågor eller önskar mer detaljer. Ring oss på 08-120 889 00 eller skicka mejl till info@faberexposize.se.

Read above article IN ENGLISH.